List, bedrog en intimidatie-psychologie

Een rationele, psychologisch verantwoorde aanpak met goed leesbare woorden, met duidelijke woorden en met een begrijpelijk concept kan toch niet tot het gewenste gedrag leiden. Dan kan de ontwerper overgaan op een emotie-gerichte aanpak via list, bedrog en intimidatie, bijvoorbeeld ...

Emotie en denken De Neo-cortex en zijn rationele functies zijn niet de belangrijkste bepalers van het menselijk gedrag. De Neo-cortex is pas zo'n 100 000 jaar oud. Het Limbisch systeem bestaat al zo'n 200 000 000 jaar en is onbewust werkelijk de baas. Details hiervan staan in de zwarte figuur. Meestal is de rol van de Neo-cortex slechts het geven van een mooie, rationele, politiek correcte, achteraf verzonnen verantwoording voor het gekozen gedrag.

 • Psychotherapeuten hebben een dagtaak aan het ontmaskeren van deze verzinsels.


 • De inmiddels wereldwijd gerespecteerde Nederlandse primatoloog Frans de Waal (2017) prijst zich gelukkig dat zijn apen niet kunnen praten en hij zich dus geen zorgen hoeft te maken over de waarheid van hun uitlatingen.


 • Pas wanneer emoties, angsten, reflexen en instincten geen voorkeur hebben voor een bepaald gedrag, dan mag de Neo-cortexs bepalen wat de mens doet.
  ontwikkeling hersenen cortex en limbisch systeem

  De evolutie bepaalt je gedrag, niet jij
  ContextTitle
  leren verkeersborden toekomst rijexamen psychologie

  navigatie met menu of tabel startpagina desktop

  company identity en marketing versus noodzakelijke reizigers informatie

  Psychologiehersenen denken emotie gedrag toegepaste cognitievecognitief denkpsychologie

  leren rekenen basisschool nieuwe intelligentie algoritme

  openbaar vervoer betalen ovchikpkaart toekomst infographics

  mini touch screen treinkaart verkoop automaat NS  Emotie en design Met de vlag het oog moet ook wat verantwoordt Design wel zijn focus op emotie. Daarmee betreedt Design de zeer lastige emotie-psychologie waar het onderscheid tussen verantwoorde psychologie en amateur-psychologie moeilijk te maken is. De verantwoording komt dan van het psychologisch gezien Daarmee heeft Design tevens een alibi om zich niet te verdiepen in de keiharde psychologie van de ratio. Deze immers, ontmaskert(Design)-amateur-psychologie. Design op basis van emotie-psychologie oogt wel goed maar het is onduidelijk wat het verstand ermee moet. Aanvankelijk zijn gebruikers tevreden met het mooie product maar als het ontwerp niet afgestemd blijkt op de functies van de Neo-cortex dan keren de emoties om en gaat het beeldscherm het raam uit. Uitgangspunt op deze pagina is dat het ontwerp eerst moet aansluiten bij de cognitieve functies (waarnemen, taal, leren, denken) en de taak en daarna, binnen de randvoorwaarden van de cognitieve psychologie, een vormgeving kan krijgen. Leidt een goede cognitieve vormgeving en een goed designed product niet tot het gewenst gedrag dan kan het gewenst gedrag via emotie afgedwongen worden, bijvoorbeeld door list, bedrog en intimidatie.  List bedrog en intimidatie en design  Meer denkpsychologie voor het leren rekenen.


  ContextTitle
  Leren rekenenleren tellen rekenen optellen en aftrekken op de basisschool

  Leren rekenenrekenonderwijs optellen aftrekken basisschool computer diagnostiek remedial teaching

  Leren rekenengraphics for quantitative data next generation

  Leren rekenenleren rekenen optellen aftrekken basisschool nieuwe intelligentie algoritme

  Leren rekenentoekomst onderwijs leren lezen rekenen supermarkt

  Naar top.  Behalve psychologie voor leren rekenen ook psychologie voor:
         


             


              


                 


               


       


         


     


  Naar top.


  Zoeken in humanefficiency.nl  Contact

  +31 (653) 739 750
  Parkstraat 19
  3581 PB Utrecht
  Nederland

  leonardverhoef@gmail.com
  Kamer van koophandelnummer: 39057871, Utrecht.
  Naar top.