Het werkgeheugen wordt vaak vergeten

Zonder werkgeheugen is een mens snel dood. Het werkgeheugen is niet zo zichtbaar als de handen en de ogen. Het werkgeheugen wordt daardoor in het ontwerpproces gemakkelijk vergeten, bijvoorbeeld bij het ontwerp van de OV-chipkaart, de pinpas, kookplaten en de ’Are you sure?’ vraag.

design ontwerp en werkgeheugen STM kortetermijngeheugen short term memory dementie koken Werkgeheugenvriendelijke kookwekker voor dementerenden en zeker ook voor niet-dementerenden.
Onthoudwerk vindt plaats in het korte­termijn­geheugen. Dat kan maar zeven zaken onthouden beschreef de Amerikaanse psycholoog Miller (1956).   werkte het korte­termijn­geheugen verder uit in het standaard­werk: Working memory. Het belang van het werk­geheugen in de praktijk is groot.

•Zonder ogen is nog wel zelfstandig te leven. Zonder werk­geheugen niet. Dat is duidelijk te zien bij ouderen, dementerenden en Alzheimer patiënten.

concludeert dat hulpmiddelen voor professionals die complexe cognitieve taken uitvoeren, meestal geheugen­steuntjes zijn.

• Als het denken zich moet bezighouden met wat daarnet vergeten is dan kan het denken niet
De conclusie is duidelijk. Apparatuur mag het werkgeheugen niet belasten maar moet het werkgeheugen ontlasten. Mensen presteren dan beter en kunnen dan langer zelfstandig leven.
Toepassing van de werk­geheugen­psychologie in het dagelijks leven:


Meer psychologie voor designToepassing van denkpsychologie:

   English:     


          English:  


     English:      
        


           
  


      English:  


English:    


Zoeken in humanefficiency.nlContact

+31 (653) 739 750
Parkstraat 19
3581 PB Utrecht
Nederland

leonardverhoef@gmail.com
Kamer van koophandelnummer: 39057871, Utrecht.
Naar top.