Pinnen is te moeilijk voor banken

5 simpel te verhelpen basisfouten van de pinpas overleefden meer dan 20 jaar gebruik.Het Nieuwe Pinnen is even snel als het oude, volgens de banken. Natuurlijk is het invoeren van vier cijfers (volgens het oude pinnen) even snel als het invoeren van vier cijfers (volgens het nieuwe pinnen). Op sommige oude pinapparaten kon je echter pinnen wanneer dat je uitkwam, bijvoorbeeld wanneer je moest wachten en er nog geen boodschappen gescand waren. Direct na het pinnen bergt de klant de pas op, heeft hij twee handen vrije voor inpakken en kan hij de pas niet vergeten. Dat alles geeft minder stress, minder vergeten passen en tijdwinst.

De pinpas wordt niet vaker vergeten omdat er niet meer pasjes aangevraagd worden volgens de banken.

De bankentellen niet het vergeten dat hulpvaardige caissières oplossen met: U vergeet uw pinpas. Ook de pasjes die de winkelier bewaart en de klant ophaalt telt de bank niet mee.

   Deze hersteloperaties verlengen de nieuwe pintijd en zijn zeer onconfortabel.

Volgens de banken moeten klanten gewoon wennen, insteken in plaats van doorhalen. Dat is net zo moeilijk volgens de banken

Als je de sleuf dicht maakt dan is de foute handeling onmogelijk en het wenprobleem opgelost. Dat er een wenprobleem zou zijn omdat dat ook het geval was bij de overgang van links naar rechts rijden in Zweden is geen argument. Bij de overgang van links naar rechts rijden is fysieke dwang niet mogelijk. Door de sleuf dicht te maken is dat bij het Nieuwe Pinnen wel het geval.

Een klant denkt en plant om snel en zonder vergeten af te rekenen.

Door de klant te dwingen op één bepaald moment de pas uit te halen, beperkt de pinautomaat de plannings­mogelijk­heden van de klant.

Pas nog uit de pinlezer halen wordt verdrongen uit het werkgeheugen door vragen als: Had ik nu pepers gepakt? Heb ik alle boodschappen in de tas?', vragen van de caissière: Wilt u zegeltjes, een bon, voetbalplaatjes, heeft u een bonuskaart?

Een pinautomaat moet zo ontworpen zijn dat de klánt bepaalt wanneer hij de pas uit de automaat haalt. Computers kunnen cijfers perfect onthouden en cijfers schrijven, lezen en onthouden is niets voor mensten. De paslezer moet gewoon even vier cijfers onthouden tot de caissière zegt Betalen maar!
Meer voorbeelden van het werkgeheugen in het dagelijks leven:

Naar top.

Hoe maak je een goede pinpas

Ponskaarten van rond 1970 hadden een afgesneden hoek, net als de hedendaagse simkaarten voor GSMs. Dit maakt het gemakkelijk aan te geven hoe de kaart in te voeren.
Pinpassen hebben geen afgesneden hoek. Het is dan moeilijker aan te geven hoe de pas in te voeren. Dat is links te zien.
Personenvervoerders introduceerden 13 jaar geleden de contactloze OV-chipkaart. De OV-reiziger kan rennend langs de OV-chippaal, zijn kontzak met daarin zijn OV-chipkaart scherend langs de lezer inchecken. Dit is wat de blauwgejackte reiziger rechts doet.
Elf jaar later komen ook banken met ’contactloos’ betalen. Wel zijn er wat erschillen me contactloze betaler moet eerst uitzoeken of de lezer geschikt is voor contactloos, moet vervolgens zoeken waar de pas tegenaan gehouden moet worden en kan na een onduidelijke tijd zijn pas weer opbergen. Een piep zoals bij uitchecken is er niet. jaar nadat introduceerde werd het invoerprobeem ’opgelost’ bij bankpassen opgelost met contactloos betalen.De OV-reiziger kan rennend langs de OV-chippaal, zijn kontzak met daarin zijn OV-chipkaart scherend langs de lezer inchecken. De contactloze betaler moet eerst uitzoeken of de lezer geschikt is voor contactloos, moet vervolgens zoeken waar de pas tegenaan gehouden moet worden en kan na een onduidelijke tijd zijn pas weer opbergen. Een piep zoals bij uitchecken is er niet.
Telefoontoestellen van rond 1960 hadden naast cijfers ook letters. Net als de hedendaagse GSM-toetsenborden. Met de letters kan een woord gemaakt worden van een telefoonnummer. Dit vereenvoudigt het onthouden.

Geld- en betaalautomaten hebben alleen cijfers en geen letters. Het is dan moeilijker de pincode te onthouden.

Treinkaartautomaaten van rond 1990 hadden een numerieke stationscode. Deze code was altijd een gemakkelijk te onthouden nummer, bijvoorbeeld omdat het de postcode van de bestemming was. Dit maakte de code gemakkelijk te onthouden.

Slecht ontworpen codesystemen hebben ook codes die moeilijk te onthouden zijn. De kans dat de gebruiker zijn code vergeet is dan groter.

Bankpassen van het Oude Pinnen konden gemakkelijk geskimd worden. De personenvervoerder NS loste dit probleem uiteindelijk in 2009 voor de geldvervoerders op met een speciaal voorzetstuk.
Banken lieten de kanten met stickers weten dat de klant dit probleem zelf moet oplossen.

De OV-chipkaart werkt contactloos. In- en outchecken kan door de tas voor de lezer te houden. De portemonnee en alle passen blijven veilig diep in de tas zoals bij de blauwe reiziger. De passen van het Nieuwe pinnen moeten bij het betalen uit de tas, uit de portemonnee en ook een tijdje uit de hand. Dit is onveilig omdat de pas vergeten kan worden en omdat criminelen met creatief straattoneel de pas ongemerkt kunnen verwisselen.

Tot slot het woord pinpas. De identificatie door pinnen is een technologische zaak en inmiddels niet meer van toepassing op alle passen. Verder is de pas geen passeerbewijs maar een betaler. Ook de woorden voor andere passen en producten van banken zijn niet duidelijk.
Naar top.

Toekomst en psychologie van:


x
toekomst visuele auditieve tactiele communicatie sociale media ringtones trillen

openbaar vervoer betalen ovchikpkaart toekomst infographics

leren onderwijzen opleiden handelingen verkorten instampen memoriseren

public transport dynamic indicators history future

leren verkeersborden toekomst rijexamen psychologie

leren verkeersborden toekomst rijexamen psychologie

leren verkeersborden toekomst rijexamen psychologie

eurocheque betalenparkeren betalen elektronisch toekomst parkeerautomaat

rente sparen toekomst

internet elektronisch stemmen voor verkiezingen

mini touch screen treinkaart verkoop automaat NS

GUI and webhelp leren leerpsychologie interface design

GUI and webtoekomst visuele auditieve tactiele communicatie sociale media ringtones trillen

GUI and webopenbaar vervoer betalen ovchikpkaart toekomst infographics

GUI and webhomepage startpageweb map structuur

Leren rekenentoekomst onderwijs leren lezen rekenen supermarkt

Psychologietoekomst van de toegepaste cognitievecognitief denkpsychologie

Psychologie leren verkortenleren verkeersborden rijexamen toekomst

Public infoleren verkeersborden toekomst rijexamen psychologie

Public info public transportpublic transport dynamic indicators history future

Public info public transportpublic transport dynamic indicators history future

Public info road trafficleren verkeersborden toekomst rijexamen psychologie

Toekomsthandheld gsm smartphone

Toekomstkilometerteller toekomst zelfrijdende auto snelheid beheersing

Toekomst

Toekomsthome page

Toekomstwerkgeheugen ouderen stm

Toekomstinternet elektronisch stemmen voor verkiezingen

Toekomst

Toekomst

Toekomstvroeger geen RSI in de typekamer

Toekomstbank papieren dagafschrift

Toekomsttoekomst voorspellen goeroes

Toekomst geldFrom buttons for fingers towards graphics for brains, past and future of ticket vending machines

Toekomst geldeurocheque betalen

Toekomst geld

Toekomst geldpinnen betalen elektronisch pinpas toekomst

Toekomst geld

Toekomst geldparkeren betalen elektronisch toekomst parkeerautomaat

Toekomst geldpinnen betalen elektronisch pinpas toekomst

Toekomst geldrente sparen toekomst

Toekomst geldpinnen betalen elektronisch pinpas toekomst

Toekomst onderwijsleren rekenen basisschool nieuwe intelligentie algoritme

Toekomst onderwijsleren lezen in de supermarkt

Toekomst psychologie

Toekomst psychologieleren lezen in de supermarkt

Toekomst psychologie


Behalve toekomst en psychologie ook psychologie voor:

x
ects

  ERMTS hoge snelheidstrein hsl ATB experimenteel interface voor machinist ERMTS high speed train control driver mmi ERMTS hoge snelheidstrein hsl ATB experimenteel interface voor achinist ERMTS hoge snelheidstrein hsl ATB experimenteel interface voor achinist 


guix Invoer Morsesleutel Toekomst        multidimensionaal graphic   


icon design  3-d, perspectief,drie-dimensionaal verkeersbord toekomst parkeerverbod verkeersbord toekomst verboden inhalen verkeersbord toekomst maximum snelheid bepaalde 


psychologiehelderheid voor betrouwbaarheid hersenen limgisch systeem en cortex aandacht trekken en aandacht sturen gebruik van de kleuren rood oranje en geel gevoeligheid van het oog voor kleuren humunculus mensmetafoor een mens in de zaadcel 


public NS treinkaart automaat b100 betalen openbaar vervoer NS treinkaart automaat b8060 betalen openbaar vervoer  IMO international maritime organisation muster station sign plattegrond IKEA water vaar verkeersbord maximaal hoogte water vaar verkeersbord maximaal drie dik aanleggen water vaar verkeersbord maximale doorvaart hoogte 3 meter experimenteel vertrektijden bord openbaar vervoer structuur openbare ruimten experimenteel vertrektijden bord openbaar vervoer atb etcs snelheidsbeheersing aandacht trekken water vaar verkeersbord verboden aanleggen water vaar verkeersbord maximale hoogte water vaar verkeersbord verboden 3 dik aanleggen met meer schepen trein vertrektijd perron NS CTA OV openbaar vervoer betalen ov-chipkaart toekomst grafische bestemmingen lijst metro ondergrondse lijn  structuur hoefijzer winkelcentrum 


toekomst

          


book

 


rekenen

leren rekenen basisschool MAB rekenblokken toekomst onderwijs leren lezen leren rekenen supermarkt leren rekenen basisschool tellen op de vingers aftellen leren rekenen vleksom puntsom rekenonderwijs basisschool tientallig stelsel tellen op de vingers rekenonderwijs basisschool computer diagnostiek remedial teaching graphics for quantitative data next generation 
Naar top.Zoeken in humanefficiency.nl

Contact

+31 (653) 739 750
Parkstraat 19
3581 PB Utrecht
Nederland

leonardverhoef@gmail.com
Kamer van koophandelnummer: 39057871, Utrecht.
Naar top.
toekomst1sbestel